Čokoládový raw dort

17.02.2023

 

Korpus:

  • 200g datlí,
  • 4 velké hrsti vlašských ořechů nebo mandlí,
  • 2 lžíce mletého kokosu,
  • 1 lžíce raw-kakaa,
  • malá špetka soli
  • 1 a 1/2 polévkové lžíce kokosového oleje

Formu na dort je dobré vyložit fólií nebo papírem na pečení


Postup na korpus: vše pomel v kuchyňském robotu na menší kousky (ne na kaši), dej do formy a namočenýma rukama ve vodě upěchuj na tenkou placku

Čokoláda ( krém, nebo-li náplň)

  • 500 ml vlažné vody
  • 2 plné hrsti kakaového másla
  • 4-6 lžic (Raw kakaa) nebo klasického bio holandského kakaa (tuhle variantu preferuji já)
  • 3 vrchovaté lžíce kokosového oleje,
  • špetka soli,
  • 500 g kešu oříšků,
  • javorový, případně agáve či datlový sirup (podle zvyku i chuti. Můžete použít i med.)

Postup na krém: vodu a kakaové máslo dej do mixeru a rozmixuj. Poté přidej ostatní přísady a mixuj do hladké konzistence, doslaď dle chuti a naposledy mixuj:-)

Zdobit můžete ( já mám nejraději bez ovoce)

  • Vhodné ovoce: maliny, borůvky, pomeranče!

Malá poznámka- (dá se použít i klasické Bio kakao a dort je chutnější), pokud tedy netrváte na raw kakau, tak doporučuji tuto variantu. Po umixování do hladka, nejlépe ve Vitamixu nebo podobném zařízení dát ztuhnout do lednice cca na 12-24 hodin.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky